DÜŞÜNCE SÜREÇLERİ-NEUROPEPTİTLER

BEYNEHAKETBana, aklından ne geçtiğini söyle; sana kim olduğunu söyleyeyim!
Bağışıklık sisteminizin nasıl her gün, hiç durmadan bakteri virüs kısaca zararlı mikropların saldırılarına karşı dayanmak ve kendini savunmak zorunda kaldığını hiç düşündünüz mü?
Eğer et yiyen bakterilerin, öldürücü grip virüslerinin, ve mantarların çok zararlı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz…
Tıbbi ve bilimsel araştırmalar açıkça kanıtlamıştır ki, bağışıklık sisteminize saldıran en kötü düşman MİKROPLAR DEĞİLDİR…

En kötü düşman aklınızdan geçenlerdir, ağzınızdan çıkan sözlerdir! Dahası, vücudunuzun direncini arttırmaya yarayan en sağlıklı besinlerden birisi, vitamin, mineral, enzim, hatta şifalı bitkilerden bile daha sağlıklı olanı!

SEVGİ! evet SEVGİ’ dir!
Beyniniz; gece, gündüz, hiç durmadan çalışır, asla tatile çıkmaz.
Beyin, metabolizmanın tüm fonksiyonlarını ve kimyasal dengesini her an kontrol eden, bir bilgisayar gibidir…
Sinir sisteminizden ve kan değerlerinizden tutun, cinsel fonksiyonlarınıza ve bilmediğiniz binlerce diğer fonksiyonlara kadar, beyin dümeni elinde tutan kaptandır. Günün her saniyesinde sizi ve bütün vücudunuzu, kontrol eder yaratır, yürütür, dengeler, destekler ve korur…
Bilim adamları bir şey düşündüğünüzde, beyninizde pencere diye ifade edilen bir öğrenme yolunun açıldığını buldular. Bilim adamları bu öğrenme yolunu açan beyin kimyasallarına NEUROPEPTİT( NÖROPEPTİT)adını verdiler.
Herhangi bir şey düşünmeye başladığınızda, beyniniz de hemen sizi o düşünceye uyarlayan kimyasalları yani nöropeptitleri üretmeye başlıyor.Örneğin, düşlerinizin insanını görüp, aşkı hissettiğinizde bütün vücudunuzu o harika ürperti kapladığında, bu duyguları size beyninizin yarattığı NÖROPEPTİTLER’ in yaşattığını bilin!
Cinsellik arzu ettiniz diyelim, bu da beynin ürettiği nöropeptitlerin bir başka kimyasalıdır ki hemen hedefine ulaşmak üzere yol arar. Nöronların arasında ki trafikte bu kimyasalın yolunu tıkadığınızda yani içinizden bu duyguyu yok edebilme isteğine kapılmanız durumunda ne olur?
Kan dolaşımınızdaki olumsuz değişiklikleri, veya midenizde dolanan bu yeni yıkıcı asit dengesini hissetmeye başlarsınız.
Zira duyguyu engelleyen yeni düşünce yine bir başka beyin kimyasalını oluşturmuştur.
İşte düşünceleriniz bu NÖROPEPTİT denilen beyin kimyasallarının yaratılması ve özümlenmesi sonucu oluşuyor. Hissettikleriniz, davranışlarınız bu şekilde gelişiyor.
Bağışıklık hücrelerimizin, tıpkı bütün hücrelerdeki gibi, yüzeylerinde belirli maddeleri özümlemek için, bazı yükleme rıhtımları olduğu zaten biliniyordu,fakat bağışıklık hücrelerimizin yüzeyinde, bizi bakterilere, virüslere, mantarlara, parazitlere, kansere yani tüm hastalıklara, karşı korumak ve bunlarla savaşmak üzere tasarlanmış bu hücrelerin yüzeyinde, NÖROPEPTİTLER için özel bir (anahtar-kilit) yükleme rıhtımının, belirli bir özümleme alanının olduğu yakın zamanda keşfedildi!
Bağışıklık hücrelerinizin üzerindeki nöropeptitleri, algılayan özel reseptörler, yani alıcılar bulunuyor… Bağışıklık hücrelerimizin mikroplara ve hastalıklara verdikleri yanıtların; arttırıcı, azaltıcı, hatta durdurucu olmasını bu beyin kimyasalları belirliyor…
Sizin ne düşündüğünüzle bağışıklık, hücrelerinizin işi ne?
Ne düşündüğünüz, onları neden ilgilendiriyor?
Ortalıkta onca tehlikeli mikrop dolaşıp dururken, yeteri kadar uğraşacak şeyleri yok mu da, sizin özel işlerinize karışıyor ve kendinizle yaptığınız özel konuşmalara gizlice kulak kabartıyor bu nöropeptitler?
Çünkü nöropeptitler iç temsil sistemimize uygun biçimde şekilleniyor. Çünkü bağışıklık sisteminiz, duygusal diyaloglarınızı kesinlikle dinliyor, ona göre görev yapıyor.
Vücudunuzdaki hiçbir hücre, organ veya sistem, eğer aldığı uyarıya karşı tepki vermek üzere hazırlanmamışsa, bir başka sistemi dinlemez değil mi? İşte bağışıklık hücrelerinizin yanıtları da düşünceleriniz tarafından belirleniyor!
İşte tıp biliminin bugün bize söylediği şey şu; Bağışıklık sisteminiz duygusal diyaloglarınızı dinliyor ve bunlara tepki veriyor…
Ağzımızdan çıkan kelimeler zihnimizde resimler yaratır bizde onları yaşarız! Düşündüğünüz her şeyin fiziksel bir sonucu olduğuna göre… Olumlu düşünün!

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

DÜŞÜNCE SÜREÇLERİ-NEUROPEPTİTLER için 2 cevap

  1. ayşe durğun der ki:

    ellerine sağlık abi çok güzeldi

  2. Celal Baş der ki:

    Sayın hocam,
    Bu güzel yazınız için teşekkürler.Bunun farkında idim şimdi emin oldum..Sağlıcakla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir